9. lokakuuta 2017

Tampere-päivän vietto

Tampere-päivää vietetään vuosittain lokakuun alussa, kaupungin perustamisen kunniaksi. Tarjolla on esimerkiksi monenlaista kultuuritapahtumaa.

Tampere juhli 238 -vuotispäiväänsä 29.9-1.10. Tänä vuonna vapaa pääsy oli yli sataan tapahtumaan tai paikkaan. Itse tutustuin historialliseen Hatanpään Kartanon päärakennukseen ja sen ympäristössä oleviin kartanopuiston ruusutarhaan ja arboretumiin.


Kartano on ollut Tampereen kaupungin omistuksessa vuodesta 1913 asti. Se sijaitsee Pyhäjärven rannalla, kävely ja pyörätiet kulkevat aluella. Keskustasta on matkaa noin 2 kilometriä. Historia ulottuu aina 1690 luvulle. Wikipediassa ja kirjoissa on mielenkiintoista tietoa kartanon vaiheista. Päärakennus on nykyisin suosittu juhla- ja kokouspaikka. Päärakennuksen eteisen pylväiköt ovat kauniit, harvoin olen vastaavaa nähnyt Suomessa.Kartanon arvohuonekalut on siirretty muualle, ja kalustetusta kartanohuoneista on vain valokuvia opastustaulussa, alla pari kuvaa niistä. Valokuvat antavat hieman kuvaa 1800-luvun sisustustyylistä.Hatanpään kartanoalue on tutustumisen arvoinen paikka. Alueella käy paljon Tamperelaisia ja turisteja tutustumassa arboretumiin ja ruusutarhaan.

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti