19. heinäkuuta 2015

Kävely ja taideretki Haiharaan

Olin jälleen kävelyllä Haiharan taidekeskuksen alueella Tampereella. Kävin tietenkin katsomassa heinäkuun näyttelyt. Runebergin mökki on käytössä Taideteollinen yhdistys Interillä, ja siellä on myytävänä mitä erilaisempia käsityöläisten ja taiteilijoiden tekemiä lahja- ja käyttöesineitä. Lahjaa etsivän kannattaakin käydä tutustumassa tarjontaan.

Toisessa päässä Runebergin mökkiä on pieni kiva näyttely nimeltä Kesäkissa. Näyttelyssä on esillä Maija Kanervan tekemiä linoleikkausteoksia ja pastillitöitä. Näyttely on esillä 2.8 asti. Maija on tuonut mielenkiintoisen kattauksen linoleikkaustaidetta seinälle, yhteensä 46 teosta. Lisää teoksia Maija on koonnut koriin seinän viereen. Maijan teoksissa kuvataan usein kissoja erilaisissa tilanteissa Tampereen Pispalassa. Olen seurannut Maijan linoleikkaustaidetta muutaman vuoden, ja aina hän onnistuu tekemään uutta mielenkiintoista taidetta. En tunne linoleikkaus tekniikkaa, mutta uskon että tekotapa on vaativa.

Päärakennuksessa on Turun taiteilijaseuran näyttely Hehkuvaa. Näyttely on esillä 26.7 asti. Lisäksi Tallissa on kolmen eri taiteilijan yhteisnäyttely 26.7 asti. Taiteilijoina ovat Anssi Kasitonni, Alpo Nummelin ja Maria Stereo. Kaikki kolme näyttelyä ovat erilaisia ja mielenkiintoisia.

Seuraavassa blogitekstissäni esittelen oman uusimman puuveistokseni Ilmapienonsoittajan.

Terveisin:
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti