4. tammikuuta 2016

Kuuden taiteilijan Tammerkoski

Kävin museokäynnillä Tampereella Museokeskus Vapriikissa, katsomassa näyttelyn nimeltä; Kuuden taiteilijan Tammerkoski. Alla siteeraus näyttelyesitteestä:

Tammerkosken vesi, virta ja kaupunkia yhdistävät sillat ovat innoittaneet taiteilijoita tekemään näyttelyn merkittävästä kulttuurimaisemasta.

Näyttelyn ovat ideoineet ja toteuttaneet Anna Alapuro, Terhi Asumaniemi, Petri Nuutinen, Edwin Petrus Peeters, Marja pirilä ja Jaana Tyrmi.


Seuraavaksi muutamia ajatuksia näyttelystä. Marja Pirilän teos sarja; Vedet virtaavat lävitsemme (10 teosta), joka todella vangitsi virtaavan veden vaikutelman. Teokset näyttävät olevan veden sisällä, on aallokkoa, tyyntä, värivaihtelua, kimmellystä ja kuplia. Tuntuu kuin katselisi sumussa olevaa ihmistä, tai näkisi unta. Alaa tuntemattomana, mietin miten nämä kauniit teokset on tehty. Opastaulussa kerrotaan Marja Pirilä erikoistununeen Camera Obscura -menetelmään, siinäkö salaisuus?


Kiinnostava oli myös Anna Alapuron teos sarja: Koski (21 teosta). Taiteilija on kuvannut teoksissaan
koko Tammerkosken matkan, Pyhäjärvestä Näsijärveen. Virran varrelta oleellisia asioita taiteilija huomioimana. Tunnistin tuttuja katseen vangitsevia paikkoja.Linkkejä:
Museokeskus Vapriikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti