18. tammikuuta 2016

ART-Pispala Naivisti näyttely 2016

Pakkasen keskellä Tampereen Pispalassa on ilo katsella naivisti taidetta tammikuun ajan. ART-Pispala Galleria on pieni mutta kodikas. Näyttelyssä on parinkymmenen eturivin naivistitaiteilijan teoksia Suomesta.

Edesmenneet taiteilijat Nikolai Lehto ja Martti Innanen ovat edustettuna näyttelyssä. Nykyisistä naivistitaiteilijoista osa on minulle tuttuja, kuten Tampereella asuvat Jeroma Tabell, Christian Jutte Maija Kanerva ja Hannu Riikonen. Seuraan heidän taidetta mielelläni. Kaikki he ovat eri tyylisiä ja eri tekniikalla taidetta tekeviä. Pohjanmaalla asuva Reijo Kivijärvi on taitava maalaismaiseman ja elämän kuvaaja. Katja Mesikämmenen eläin aiheiset teokset ovat kerrassaan hellyyttäviä.

Tässä pari kiinnostavaa taiteilija poimintaa näyttelystä. Annukka Grönlund teoksessa Salainen puutarha on lämminhenkinen kuvaus äidistä ja lapsesta kauniissa puutarhassa.


Matti Laine ja teos Iltahetki on harmooninen ja kaunis kuvaus mummusta keinutuolissa kissa sylissään, se tuo muistoja mieleeni omasta lapsuudestani.


Anita Baclund ja teos Ihanuus. Käsi kädessä, päät nojaa toisiinsa, kesäinen maisema, mikä väriloisto, kukkia, pilviä ja lintu lentää, ei kai voi muuta tarvitse kertoa.


Näyttelyssä näkee naivismin moniulotteisuuden. Näyttelyssä on esillä noin 200 teosta, joten eri taiteilijoita ja tekniikoita on hauska tutkia. Näyttelyssä on jokaiselle jotakin, suosittelen!


ART-Pispala
http://www.artpispala.fi/
Pispalanvaltatie 13A 1
Avoinna ma-pe 10-17, la 10-14, su 12-17

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti