7. helmikuuta 2016

Keskeneräinen taruolento

Tuli mieleen valoittaa keskeneräisen veistoksen tekovaihetta. Kuvissa koivupahkan kuoriminen ja kaiverrus. Aloin työstää koivupahkaa jota olin kuivatellut pitkän aikaa. Otin kuoren pois ja paljastin röpelöisen puupinnan. Kaiversin pahkaa sisäpuolelta nopeuttaakseni kuivumisprosessia.


Tässä pahkassa on omat hienot pinnanmuodot valmiina, joita en halunnut lähteä paljon muuttamaan. Kaiversin ja otin pois kuorikerrosta joka oli jäänyt pahkan ja puun väliin. Kaiveruuksen jälkeen pahkasta muodostui mielessäni aivan kuin taruolennon pää jonka suu on auki. Jatkoin edelleen kaivertamista, jolloin sain pahkaa myös kevennettyä huomattavasti. Näin sain hieman hahmoteltua mitä veistos esittäisi.


Aloitin myös toisen osan tekemisen tähän veistokseen koivupuusta. Se tulee esittämään olennon oikeaa kättä. Sovittelin taruolennon päätä ja kättä keskenään, vaikka tässä onkin vasta karkeasti työstetty kahta osaa tulevasta veistoksesta.


Minulla on jo visio valmiista teoksesta, kokonaisuus käsittää ehkä järven jossa taruolento oleskelee. Julkaisen kuvat vesitoksesta kun se valmistuu.

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

2 kommenttia:

  1. Nähdään tämä mielenkiintoinen luomus varmaan ensi kesänä Iittalassa? KIva kun avaat tuota tekotapaa ja vaiheita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Saattaa olla että tämä taruolento on Iittalassa kesällä jos kuraattori on sitä mieltä.

      Poista