26. helmikuuta 2016

Taidetta monikulttuurisin silmin

Hervanta Art Gallery, Taidetta monikulttuurisin silmin. Näyttelyssä näkyy erilaisia taidesuuntia klassisesta naivismiin. Esillä on mm. maalauksia, posliinimaalausta ja kuvanveistoa. Taiteilijat ovat lähinnä Hervannasta, tai lähikaupunginosista kuten minäkin. Mukana on myös maahanmuuttajia kahdeksasta eri maasta. Maahanmuuttajataiteilioiden teoksissa olen näkevinäni kotimaan kaipuuta, sillä maisemamaalauksissa esitetyt maisemat ovat aivan muualta kuin Suomesta. Näyttely on silmää hivelevän kaunis ja värikäs. Tässä muutama maistiainen näyttelystä:


Jaroma Tabellin positiivisuutta ja elämänuskoa esittävät naivistiset teokset ovat kuin unimaailmasta, niitä katsellessa tulee hyvä olo. Ensimmäisessä kuvassa Tabellin teos nimeltä Avoiminovin.


Ismat Iohan Ihumun teos Maisema-Landscape kuvaa mahtavaa maisemaa, jossa muutoin näyttää olevan kesäinen päivä, mutta vuoret ovat kauniin valkoiset. Kaunis teos, maisema lienee hänen kotimaastaan.


Svetlana Rannan teos Balettityttö näyttää lähes valokuvalta. Teoksen tunnelma ja värit ovat uskomattoman kauniit.

Näyttely sopii hyvin Duon kauppakeskukseen, ja uskon sen monipuolistavan Hervannan kulttuuritarjontaa. Näyttelyyn voi tulla rauhoittumaan ja katselemaan, tai jopa ostamaan taidetta.


Hervanta Art Gallery
"Taidetta monikulttuurisin silmin"

Kauppakeskus Duo
Pietilänkatu 2, Tampere

17.2-31.3.2016
Avoinna arkisin klo 13-19
ja la-su klo  12-17

Terveisin,
Hannu Hirsivuori


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti