24. huhtikuuta 2016

Taidekaraoke ja Saskian näyttely

Tampereella kokoontuu taidekaraoke Hotelli Tammerissa syyskuusta-toukokuuhun (joka kuukauden toinen tiistai, kello 19). Siellä voi esitellä omaa tai jonkun toisen tekemää taidetta.Yleensä keskustelua ja kommentoitavaa syntyy paljon, niin tekniikasta kuin teoksesta ja tekijästä. Karaokeen osallistuja täyttää ensin karaokekortin, jonka jälkeen jokainen vuorotellen pääsee esittelemään taulunsa, veistoksensa ym. taidetta.

Olin mukana taidekaraokessa 12.4.2016 ja vierailevana taiteilijana oli tuolloin taiteilija Kirsti Tuokko. Galleria Saskiassa Tampereella oli samaan aikaan (1-20.4.2016)  hänen näyttelynsä. Innostuin hänen taiteestaan ja kävinkin katsomassa kyseisen näyttelyn, jonka nimi oli Media ja hänen lapsensa. Alla muutama poiminta näyttelyn teoksista.

Teoksen nimi: Äitiyspakkaus

Teoksen nimi: Media

Teoksen nimi: Viesti

Siteerattu näyttelyesitteestä:

Kirsti Tuokon syvät, emootiot herättävät henkilökuvat lapsista ovat tyyliteltyjä maalauksia. Pleksille maalatut kuvat ovat visuaalisesti kerrostuneita, pohjan molemmille puolille työstettyjä.

Tuokko on raaputtanut ohuen piirrosviivan pleksin pintaan ja maalannut väripinnat laveaksi. Kuvien lähtökohtna on muistot, vaikka ne toimivat yleisellä tasolla tunnistettavina ja helposti samaistuvina, on niiden lähtökohta intiimi.

Yllätyin positiivisesti Kirsti Tuokon näyttelystä. Suosittelen käymään hänen näyttelyissään silloin kun siihen tulee mahdollisuus.

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti