16. toukokuuta 2016

Tästä kesä alkaa! (Naivistit Iittalassa 2016 kesänäyttely)

Naivistit Iittalassa 2016 kesänäyttelyn "Varpaat vedessä" avajaisetpidettiin  13.5.  Ilma oli sopivan kaunis ja väkeä oli paljon.

Avajaiset pidettiin Iittalan koulukeskuksessa. Tunnelma oli rento mutta arvokas. Kuraattori Hannu Castren esitteli 43 taiteilijaa jotka hän oli valinnut mukaan. Samassa yhteydessä esiteltiin myös kesän taiteilija vieras; Pitkän linjan naivisti maalari Aura Jylhä-Vuorio. Aura on syntynyt
1931 ja hänen tuotantonsa on erittäin mielenkiintoinen ja laaja. Alla hänen teoksensa; Naisen syli (2006)


Avajaisissa jukaistiin myös kirja nimeltä Iittalan naivistien tarina. Kirjan on kirjoittanut filosofian tohtori Irene Wai Lwin Moe. Kirjassa esitellään taiteilijoita jotka ovat olleet mukana Iittalan naivisti näyttelyissä vuosina 2009-2015. Kirjassa on artikkeli myös allekirjoittaneesta. Lisäksi kirjassa on tuhti paketti tietoa naivismista, esimerkiksi miten naivismi saapui suomeen, mitä naivismi on, vinkkejä keräilijöille ym. kiinnostavaa. Yhteensä 255 sivua. Kirjan voi ostaa omakseen Iittalan navisti näyttelyssä 2016.


Avajaisten jälkeen siirryimme vanhalle puukoululle itse näyttelyyn. Jono ulkona oli pitkä. Kaikki eivät mahtuneet yhtäaikaa näyttelyyn, mutta jonotus kannatti sillä näyttely on todella mielenkiintoinen.


Minulla on näyttelyssä esillä kolme puuveistosta; Ilmakitaransoittaja, Ilmasaksofoninsoittaja ja Ilmapienonsoittaja. Nämä näkyvät kuvassa alla.


Näyttelystä jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Minun suosikkejani ensinäkemältä ovat Petra Heikkilän todella viehättävät eläintaulut, joissa silmät kertakaikkiaan hurmaavat katsojan. Esillä on myös Petran tekemä telvisio-ohjelmassa mukana ollut teos; Mustan kissan tarina (kuvassa oikealla).


Kuvassa alla näyttelyn ehkä viähättävin suudelma. Tuulikki Lusan; Korkean tahon suudelma.


Käykäähän katsomassa näyttely!

Naivistit Iittalassa / Kesänäyttely 2016 / Varpaat vedessä
Hollajantie 2, 14500 Iittala

14.5 - 21.8.2016
Avoinna joka päivä kello 10-19


Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti