7. kesäkuuta 2016

Pirkka-Hämeen kuvataiteilijoiden vuosinäyttely 2016

Pirkka-Hämeen kuvataitelijoiden vuosinäyttelyn 2016 avajaiset pidettiin 4.6. Itse olen mukana ensimmäistä kertaa. Näyttely on Galleria Saskian tiloissa Tampereella ja näyttelyn nimi on "Avoin teema, Avoin tarina". Teeman hengen mukaisesti näyttely on moni-ilmienen ja koostuu kuvataiteesta, keramiikasta, pronssiveistoksista, sekatekniikkateoksista ym. Mukana näyttelyssä on kolmisenkymmentä taiteilijaa ja yhteensä 64 teosta.


Avajaisissa oli rento ja kodikas tunnelma. Tämän vuotisesta näyttelystä kertoi ensin puheenjohtaja ja taiteilija Sirkka-Liisa Virtanen. Tämän jälkeen puheenvuoron piti näyttelyn jyryttäjä taiteilija Juha Merta. Hän korosti teosvalintojen vaikeutta ja kertoi myös valintaan liittyvistä taustoista. Valinta määrää esimerkiksi rajoitti näyttelytilan koko.

Tampereen kaupungin tervehdyksen toi apulaispormestari Anna-Kaisa Heinimäki. Hän kiitti taiteilijoita ja näyttelyn järjestämisessä olleita henkilöitä. Hän kertoi myös tulevista kaupungin kulttuuritapahtumista ja avasi näyttelyn. Otimme maljat näyttelylle. Musiikista vastasi Janne Laurila kitaransa kanssa.

Alla muutamia kuvia näyttelyyn valituista teoksista:

Maija Palon keramiikkaveistos; Ruma kreivitär, on hieno valinta näyttelyyn.

Vespa Lahtisen teos; Piikittelyä, on mielenkiintoinen teos. Siinä iso simppu on oikeassa kalaverkossa.

Leena Joron teos; Kesän 1. huone. Teoksen värikkyys tuntuu kesäiseltä ja saa mielikuvituksen valloilleen.

Näyttely on onnistunut lisä tampereen kesän kulttuurielämään, ja toivon että myös turistit löytäisivät paikalle.


Galleria Saskia
Pirkankatu 6, Tampere
Avoinna: 6-30.6.2016 klo 10-18
Suljettu: 24-26.6

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti