27. kesäkuuta 2016

Finlayson Art Area - Kansainvälinen Kuvataidetapahtuma

Finlaysonin alue Tampereen keskustan läheisyydessä on historiallinen ja kaunis. Parempia näyttelytiloja tuskin löytyy läheltä keskustaa, varsinkin kun näyttelyn teokset ovat isoja, suurimmat maalaukset jopa 5-8 metriä pitkiä ja 2-4 metriä korkeita.

Tässä esimerkkejä näyttelyn teoksista ja niiden tekijöistä. Petri Ala-Maunuksen häkellyttävän isot fantasiamaalaukset jotka tuntuvat hyvin todellisilta. Niitä voi verrata 1800 luvun romanttisen ajan maisemamaalauksiin. Alla Petri Ala-Maunuksen teos; Death Valley, 2016


Toinen suurten teosten tekijä Tanya Akhmetgalieva. Hän tuo mukaan näyttelyyn  kansainvälisyyttä. Taiteilijan langoista tehdyt teokset sopivat hyvin finlaysonin alueelle jossa tehtiin ennen puuvillalankaa. Tanya Akhmetgalievan teos; The Chrysalis Phase, 2013.


Kolmas esimerkki suurista teoksista ovat Samuli Heinosen maalaukset. kuten teos; Pesä/Nest, 2016. Monimetrinen maalaus herättää voimakkaita tunteita, siinä susi näyttää pesässään rauhalliselta mutta hyvin valppaalta.


Edellä mainitut isot teokset tuntuvat erilaisilta kun katsoo niitä vierestä, ehkä juuri siksi näyttely kannattaa käydä katsomassa omin silmin. Mielenkiintoinen taiteilija on myös Tapani Kokko, hänen teoksensa tässä näyttelyssä ovat puuveistoksia. Alla teos; Rumpalipoika, 2008, on hyvin sympaattinen ja puoleensa vetävä.


Mielenkiintoinen ja hauska teos on myös; Pieni linnun hipaisu, 2008 (Tapani Kokko).


Näyttely on korkea tasoinen ja tunteita herättelevä. Kaikki taiteilijat ovat onnistuneet  tuomaan näyttelyyn vaikuttavia teoksia. Teoksia on sisällä ja että ulkona finlaysonin alueella.

Kansainvälinen Kuvataidetapahtuma Finlaysonin alueella Tampereella
11.6-28.8.2016 / avoinna ti-pe 11-18 la-su 12-18
Linkki: finlaysonartarea.fi


Terveisin:
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti