13. heinäkuuta 2016

Taidetta ja historiaa Sääksmäellä

Voipaalassa Sääksmäellä on Pirkkalan Taideyhdistyksen näyttely nimeltä Sadonkorjuu. Näyttely on Voipaalan kartanon yläkerrassa, ja sen on Pia Feinikin jyryttämä. Kartanon alakerrassa on Pirkkalan taideyhdistyksen 40 vuotis retrospektiivinen näyttely. Lisäksi kartanon aitoissa on myös näyttely ja kartanon puistossa on veistosnäyttely. Kävin katsomassa nämä näyttelyt ja poimin muutamia teoksia ja niiden tekijöitä tähän blogijulkaisuun.


Yläkerrassa on Katriina Roivaisen teos Vesi 30 huhtikuuta vallitunranta. Erittäin hieno luontomaalaus. Ilmeisesti peilikuva vedestä, näkyy puita ja taivasta.


Yläkerrassa on myös Merja Asosen teos Huvipuut. Teoksessa on lämpöä ja kesäistä meinikiä. Näen siinä hattaroita, pieniä kirjeitä jne., teosta katsoessa tulee mukava ja lämmin tunnelma.


Kartanon aitassa on paljon Arja Krossbecin teoksia, hän tuntuu osaavan tehdä taidetta monenlaisista materiaaleista. Yllä yksi esimerkki, teos nimeltä Melody III.Aitan toisessa päässä on Matti Kurosen tilataideteos Pilvi housuissa (kuvat yllä). Teos on hauska, mutta siinä on myös oivallusta. Alla siteeraus esitetaulusta;

Pilviimuri kokoaa pilvet koulutettavaksi, kuitenkin vain hyvin pieni osa omaksuu ihmisen tavat ja ne siirretään tilaan II. "Lammaskoirat"(tuulettimet) hätistävät pilvet imuroitavaksi.


Puutarhassa on myös katsottavaa, kuten Tuomo Rantasen teos Halon hakkaaja. Siinä lyödään kirveellä tosissaan.

Kokonaisuudessa näyttelykokonaisuus on hyvin onnistunut, ja esillä on paljon mielenkiintoista katsottavaa. Teoksissa on käytetty monenlaista tekniikkaa ja materiaaleja. Hyvä kesänäyttely kohde. Kartanon alue on kaunis ja historiallinen, siinäkin on katsottavaa.


Voipaalan taidekeskus
Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki

Näyttely avoinna 10.6 - 28.8

Lisätitetoa näyttelystä valkeakosken sivustolla


Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti