3. elokuuta 2016

Hurriganes Vapriikissa

Tampereen museokeskus Vapriikissa on mielenkiintoinen ja Suomen rock'n'roll historiaa edustava Hurriganes näyttely. Kävin katsomassa näyttelyn joka on kattava ja sisältörikas. Näyttelyssä on esillä Hurriganes esiintymisasuja, soittimia, valokuvia, voi katsella ja kuunnella musiikkivideoita, sekä paljon valokuvia ym. Hurriganes bändi valloitti Suomea vuosina 1971-1988.


Hurriganes tunnettiin lavaesiintymisistä jollaisia Suomessa ei oltu ennen nähty, ja suuresta fanitushysteriasta. Bändi tunnettiin myös kovasta Rock' elämästä joka koitui Cisse Häkkisen ja Alpert Järvisen kuolemaksi. Me jotka seurasimme esiintymislavoilla ja mediassa bändiä, muistamme Remu-eglannin, toisin sanoen Remu Aaltosen englannin laulu tulkinnat.

Bändi sai useamman kulta ja timanttilevyn, esittelytaulussa kerrotaan seuraavaa:
Cisse Häkkinen Hurriganes-albumista saamat kulta ja timanttilevyt, mukana on myös Cissen sooloalpumin Teen Dreamsin kultalevy, vasemmalla supertimanttilevy, jonka Hurriganes sai vuonna 1980 Skandinavian yhteismyynnistä saavutettua 250 000 alpumin rajan.Muusikot jotka kuuluivat kokoonpanoon:
  • Remu eli Henry Olavi Aaltonen / rummut ja laulu
  • Cisse eli Hugo Crister Häkkinen / basso ja laulu
  • Ile eli Tahvo Ilkka Kallio, joka oli bändissä kolmeen eri otteeseen / kitara
  • Albert eli Pekka Johannes Järvinen, joka oli bändissä kolmeen eri otteeseen / kitara
  • Janne eli Janne Werneri Louhivuori, joka oli bändissä kahteen eri otteeseen / kitara
Hurriganes näyttely on sopiva paikka verestellä muistoja bändistä. Kuvassa alla
kiertue takit 1979-1980 ja promo paidat vuodelta 1977,  jolloin Hurriganes löi läpi Ruotsissa ja esiintyi myös Tanskassa.


Hurriganes näyttely Tampereella Taidekeskus Vapriikissa
1.4.2016-19.3.2017

Vapriikki.fi - Hurriganes näyttely


Terveisin,
Hannu Hirsivuori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti