10. lokakuuta 2016

Miljoona linnunpönttöä ja kummituseläin

Kuten moni tietää, maaliskuussa 2016 käynnistyi yle-luonto kampania miljoonan linnunpöntön rakentamiseksi Suomen luontoon. Aiheesta on tehty ohjelmia sekä televisioon että radioon. Olen itse myös osallistunut rakentamalla linnunpöntön kotipihani puuhun. Pönttötalkoista sain myös aiheen puureliefiin, joka sai nimen; Miljoona linnunpönttöä ja kummituseläin.


Tässä reliefissä mies sahaa ja halkoo puita. Halot mies kasaa seinään vasten ja samassa syntyy useita pönttöjä. Yksi lintu halusi tehdä oman pesän halkopinon päälle, ja se hautookin jo munia. Lintulajike näyttää uudelta, ehkä nyt ensimmäistä kertaa Suomessa bongattu.Halkopinoon on asettunut asumaan myös tuntematon eläin, nimitän sitä kummituseläimeksi. Se vie suuren osan halkopinosta, mutta sopu tilaa antaa. Tarjolla on vielä monta linnunpönttöä, mutta yhdestä pöntöstä poikanen kurkkii jo ulos.


Tämä seinä reliefi on tehty monesta eri puulajista ja maalattu luonnosta löytyvillä petsi ja okraväreillä. Reliefi leveys 570 mm ja korkeus 440 mm. Paino noin 4 kg.

Terveisin,
Hannu Hirsivuori

2 kommenttia:

  1. Hannu, tämä on tosi hieno - jotain saamaa kuin espanjalaisissa alttaritauluissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahduin kommentistasi!Olen pyrkinyt löytämään jotain uutta puunveistoon, mutta yrittänyt säilyttää naivistisen tyylin, ehkä olen siinä onnistunut.

      Poista